Een klassieker met een twist: Boekweitpannenkoeken met frambozen
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 100 gram boekweitmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 ml amandelmelk
- 100 gram frambozen
- Sap van ½ citroen
- 1 eetlepel ahornsiroop
Probeer voor een extra vleugje zoetheid en complexiteit een snufje kaneel of vanille-extract toe te voegen aan het pannenkoekenbeslag.
Voedingswaarden (per portie):
Calorieƫn: 126
Eiwitten: 3 g
Vetten: 2 g
Koolhydraten: 25 g
Vezels: 2 g
Suikers: 4 g
Totale Bereidingstijd:
– Voorbereidingstijd: 10 minuten
– Kooktijd: 15-20 minuten
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom het boekweitmeel met het bakpoeder.
- Voeg geleidelijk de amandelmelk toe en klop tot een glad beslag.
- Verwarm een anti-aanbakpan op middelhoog vuur.
- Schep voor elke pannenkoek een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan en bak tot de bovenkant bubbelt; keer dan om en bak de andere kant goudbruin.
- Serveer de pannenkoeken met een topping van verse frambozen, een scheutje citroensap en een drizzle van ahornsiroop.
Eet smakelijk!