Deze lichte en frisse pasta is een heerlijk alternatief voor traditionele pastagerechten.
Ingrediënten (voor 2 personen)
– 20 gram ongebrande cashewnoten
– 1/2 liter  groentebouillon
– 1/2 aardappel, in blokjes gesneden
– 1 prei, in halve ringen gesneden
– 1,5 teentje knoflook, fijngesneden
– 1/4 theelepel tijm
-1 laurierblaadje
– 100Â Â gram verse spinazie
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper, naar smaak
Optioneel: edelgistvlokken voor een kaassmaak
Voedingswaarden (per portie):
– Calorieën: 202 kcal
– Koolhydraten: 26 g
– Eiwitten: 6 g
– Vetten: 10 g
– Vezels: 4 g
– Suiker: 5 g
Totale Bereidingstijd:
– Voorbereidingstijd: 35-60 minuten (inclusief weken cashewnoten)
– Kooktijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Doe de cashewnoten in een kom en bedek ze met water. Laat ze 30-60 minuten weken.
- Giet de cashewnoten af en doe ze samen met 1 kopje water in een blender. Blend tot een gladde puree. Dit kan enkele minuten duren.
- Doe de groentebouillon, aardappelblokjes, gesneden prei, knoflook, tijm en laurierblaadjes in een soeppan.Â
- Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken tot de aardappel zacht is. Verwijder daarna de laurierblaadjes.
- Gebruik een staafmixer om de soep glad te blenden.
- Voeg de cashewcrème, citroensap, zout en peper toe aan de soep en roer goed door.
Eet smakelijk!
