Deze lichte en frisse pasta is een heerlijk alternatief voor traditionele pastagerechten.

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 20 gram ongebrande cashewnoten
– 1/2 liter  groentebouillon
– 1/2 aardappel, in blokjes gesneden
– 1 prei, in halve ringen gesneden
– 1,5 teentje knoflook, fijngesneden
– 1/4 theelepel tijm
-1 laurierblaadje
– 100  gram verse spinazie
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper, naar smaak

Optioneel: edelgistvlokken voor een kaassmaak

Voedingswaarden (per portie):
– Calorieën: 202 kcal
– Koolhydraten: 26 g
– Eiwitten: 6 g
– Vetten: 10 g
– Vezels: 4 g
– Suiker: 5 g

Totale Bereidingstijd:
– Voorbereidingstijd: 35-60 minuten (inclusief weken cashewnoten)
– Kooktijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de cashewnoten in een kom en bedek ze met water. Laat ze 30-60 minuten weken.
  2. Giet de cashewnoten af en doe ze samen met 1 kopje water in een blender. Blend tot een gladde puree. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Doe de groentebouillon, aardappelblokjes, gesneden prei, knoflook, tijm en laurierblaadjes in een soeppan. 
  4. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken tot de aardappel zacht is. Verwijder daarna de laurierblaadjes.
  5. Gebruik een staafmixer om de soep glad te blenden.
  6. Voeg de cashewcrème, citroensap, zout en peper toe aan de soep en roer goed door.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten

  • |

    Champignonrisotto met erwten

    Een heerlijke en romige champignonrisotto. Voedzaam en vol met complexe koolhydraten, eiwitten en vezels. Ingrediënten (voor 4 personen) – 1 grote ui, fijngesneden – 500 gram champignons, in kleine blokjes gesneden– 200 gram doperwten (vers of bevroren)– Zout en peper, naar smaak– 1 liter tuinkruidenbouillon– 300 gram risottorijst– Een flinke scheut witte wijn (ongeveer 100 ml)–  4…

  • |

    Bloemkoolroosjes met kappertjessaus

    De kappertjessaus voegt een pittige en frisse smaak toe aan de zachte bloemkoolroosjes, waardoor het een licht en lekker gerecht is. Ingrediënten (voor 4 personen) Voor de Bloemkool:– 2 grote bloemkolen– Zout en peper naar smaak– Water of groentebouillon voor het bakken Voor de Kappertjessaus:– 40 gram kappertjes, afgespoeld en fijngehakt– 2 eetlepels citroensap– 1…

  • | |

    Boekweitpannenkoeken met frambozen

    Een klassieker met een twist: Boekweitpannenkoeken met frambozen Ingrediënten (voor 4 personen) Probeer voor een extra vleugje zoetheid en complexiteit een snufje kaneel of vanille-extract toe te voegen aan het pannenkoekenbeslag.  Voedingswaarden (per portie):Calorieën: 126Eiwitten: 3 gVetten: 2 gKoolhydraten: 25 gVezels: 2 gSuikers: 4 g Totale Bereidingstijd:– Voorbereidingstijd: 10 minuten– Kooktijd: 15-20 minuten Bereidingswijze Eet…

  • |

    Volkoren spaghetti met erwtensaus

    Deze lichte en frisse pasta is een heerlijk alternatief voor traditionele pastagerechten. Ingrediënten (voor 4 personen) – 400 gram volkoren spaghetti– 300 gram diepvrieserwten, ontdooid– 1 ui, fijngesneden– 2 teentjes knoflook, fijngehakt– 240 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk of sojamelk)– 2 eetlepels edelgist, voor een kaasachtige smaak– Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak– Een…

  • | |

    Pompoen-Linzenstoofpot

    Pompoen-Linzenstoofpot; Rijk aan vezels, plantaardig eiwit en herfstige smaken. Ingrediënten (voor 3-4 personen) -1 kleine flespompoen (ca. 600 g), geschild en in blokjes-250 g kastanjechampignons, in kwarten-1 ui, gesnipperd-2 teentjes knoflook, fijngehakt-150 g groene of bruine linzen (gedroogd, gespoeld)-750 ml groentebouillon (zonder toegevoegd zout)-1 takje tijm, hak de blaadjes fijn-1 tl gerookt paprikapoeder-1 el tomatenpuree-1…

  • Peulvruchten: eiwit, vezels en verzadiging

    Peulvruchten: eiwit, vezels en verzadiging Ze zijn goedkoop, voedzaam, veelzijdig én onmisbaar in een plantaardige leefstijl: peulvruchten. Toch eten we er veel te weinig van. Waarom ze zo belangrijk zijn  Peulvruchten zitten boordevol plantaardig eiwit, complexe koolhydraten, ijzer, foliumzuur, zink en vooral: vezels. Die vezels zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en ondersteunen je darmgezondheid….