De kappertjessaus voegt een pittige en frisse smaak toe aan de zachte bloemkoolroosjes, waardoor het een licht en lekker gerecht is.
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
Voor de Bloemkool:
– 2 grote bloemkolen
– Zout en peper naar smaak
– Water of groentebouillon voor het bakken
Voor de Kappertjessaus:
– 40 gram kappertjes, afgespoeld en fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2 theelepel dijonmosterd
– 2 eetlepels gehakte verse peterselie
– Zout en peper naar smaak
– Water om de saus te verdunnen, indien nodig
Voedingswaarden (per portie):
– CalorieĆ«n: 114
– Eiwitten: 8 g
– Koolhydraten: 23 g
– Vetten: 1 g
– Vezels: 9 g
– Suikers: 8 g
Totale Bereidingstijd:
– Voorbereidingstijd: 10 minuten
– Kooktijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Verwijder de bladeren van de bloemkolen en trek de roosjes los van de steel
- Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten. Haal ze eruit en laat ze uitlekken.
- Verhit een grote, anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje water of groentebouillon toe.
- Bak de bloemkoolroosjes tot ze een beetje kleur beginnen te krijgen, ongeveer 4-5 minuten.
- Meng in een kleine kom de fijngehakte kappertjes, citroensap, geperste knoflook, dijonmosterd, peterselie, zout en peper.
- Voeg indien nodig een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
- Leg de bloemkoolroosjes op borden en schep de kappertjessaus erover.
Tip: Lekker met een tomaten-komkommer salade
Eet smakelijk!
