De kappertjessaus voegt een pittige en frisse smaak toe aan de zachte bloemkoolroosjes, waardoor het een licht en lekker gerecht is.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

Voor de Bloemkool:
– 2 grote bloemkolen
– Zout en peper naar smaak
– Water of groentebouillon voor het bakken

Voor de Kappertjessaus:
– 40 gram kappertjes, afgespoeld en fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2 theelepel dijonmosterd
– 2 eetlepels gehakte verse peterselie
– Zout en peper naar smaak
– Water om de saus te verdunnen, indien nodig

Voedingswaarden (per portie):
– CalorieĆ«n: 114
– Eiwitten: 8 g
– Koolhydraten: 23 g
– Vetten: 1 g
– Vezels: 9 g
– Suikers: 8 g

Totale Bereidingstijd:

– Voorbereidingstijd: 10 minuten
– Kooktijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkolen en trek de roosjes los van de steel
  2.  Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten. Haal ze eruit en laat ze uitlekken.
  3. Verhit een grote, anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje water of groentebouillon toe.
  4. Bak de bloemkoolroosjes tot ze een beetje kleur beginnen te krijgen, ongeveer 4-5 minuten.
  5. Meng in een kleine kom de fijngehakte kappertjes, citroensap, geperste knoflook, dijonmosterd, peterselie, zout en peper.
  6. Voeg indien nodig een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
  7. Leg de bloemkoolroosjes op borden en schep de kappertjessaus erover.

Tip: Lekker met een tomaten-komkommer salade

Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten

  • |

    Geroosterde Bloemkool Steak met Tahini dressing

    Vol smaak, romig en een tikje kruidig. Deze geroosterde bloemkoolsteak maakt je maaltijd bijzonder. IngrediĆ«nten (voor 2 personen) – 1 grote bloemkool– 2 eetlepels olijfolie– 1 theelepel gerookte paprikapoeder– 1 theelepel knoflookpoeder– Zout en peper naar smaak Voor de Tahini Dressing:– 3 eetlepels tahini (sesampasta)– 1 eetlepel citroensap– 1 teentje knoflook, geperst– 2-3 eetlepels water…

  • De waarheid over plantaardige vleesvervangers

    De waarheid over plantaardige vleesvervangers Plantaardige vleesvervangers zijn populair. Maar zijn ze gezond? Of zitten ze vol zout en toevoegingen? Tijd voor nuance. Wat zit erin?Ā  Uit de SWAP-MEAT-studie van Stanford blijkt: wie dierlijk vlees inruilt voor plantaardige alternatieven, ziet een daling in cholesterol, TMAO* en gewicht. Maar sommige populaire merken, zoals Beyond en Impossible,…

  • |

    Volkoren spaghetti met erwtensaus

    Deze lichte en frisse pasta is een heerlijk alternatief voor traditionele pastagerechten. IngrediĆ«nten (voor 4 personen) – 400 gram volkoren spaghetti– 300 gram diepvrieserwten, ontdooid– 1 ui, fijngesneden– 2 teentjes knoflook, fijngehakt– 240 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk of sojamelk)– 2 eetlepels edelgist, voor een kaasachtige smaak– Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak– Een…

  • |

    Appel Kaneel Overnight Oats

    Ideaal voor drukke ochtenden: Appel kaneel overnight oats IngrediĆ«nten (voor 4 personen) Voeg wat rozijnen toe voor wat extra zoetheid als je geen ahornsiroop wilt gebruiken. Voedingswaarden (per portie):CalorieĆ«n: 254Eiwitten: 8 gVetten: 5 gKoolhydraten: 49 gVezels: 7 g Totale Bereidingstijd:– Voorbereidingstijd: 10 minuten– Kooktijd: 15-20 minuten Bereidingswijze Je kunt dit recept makkelijk vermenigvuldigen voor meerdere…

  • |

    Springrolls met dipsaus

    Deze kleurrijke springrolls zijn niet alleen gezond, maar ook onweerstaanbaar met de aromatische dipsaus. IngrediĆ«nten (voor 4 personen) – rijstpapier (8 vellen)– 2 wortels– verse muntblaadjes– 1 avocado– 1 mango– ¼ rode kool– 50 gram glasnoodles– 8 slabladeren– 1 paprika– 1 eetlepel sesamzaadjes, voor garnering IngrediĆ«nten dipsaus:– 2 eetlepels sojasaus– 1 eetlepel rijstazijn– 1 theelepel…

  • Peulvruchten: eiwit, vezels en verzadiging

    Peulvruchten: eiwit, vezels en verzadiging Ze zijn goedkoop, voedzaam, veelzijdig Ć©n onmisbaar in een plantaardige leefstijl: peulvruchten. Toch eten we er veel te weinig van. Waarom ze zo belangrijk zijnĀ  Peulvruchten zitten boordevol plantaardig eiwit, complexe koolhydraten, ijzer, foliumzuur, zink en vooral: vezels. Die vezels zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en ondersteunen je darmgezondheid….