Deze kleurrijke springrolls zijn niet alleen gezond, maar ook onweerstaanbaar met de aromatische dipsaus.

Ingrediënten (voor 4 personen)

– rijstpapier (8 vellen)
– 2 wortels
– verse muntblaadjes
– 1 avocado
– 1 mango
– ¼ rode kool
– 50 gram glasnoodles
– 8 slabladeren
– 1 paprika
– 1 eetlepel sesamzaadjes, voor garnering

Ingrediënten dipsaus:
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel honing of ahornsiroop
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– ½ theelepel geraspte gember
– 1 theelepel chilivlokken naar smaak

Optioneel: edelgistvlokken voor een kaassmaak

Voedingswaarden (per portie = 2 springrolls met dipsaus):
– Calorieën: 274 kcal
– Koolhydraten: 50 g
– Eiwitten: 4 g
– Vetten: 8 g
– Vezels: 7 g
– Suiker: 18 g

Totale Bereidingstijd:
– Voorbereidingstijd: 10 minuten
– Kooktijd: 25-30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid alle groenten en fruit voor: snijd de wortels, avocado, mango, rode kool en paprika in dunne reepjes. 
  2. Kook de glasnoodles zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  3. Week een vel rijstpapier in warm water totdat het zacht en buigzaam is (ongeveer 15-30 seconden).
  4. Leg een vel geweekt rijstpapier op een schoon werkoppervlak. Plaats een beetje van elk van de groenten, fruit, muntblaadjes en glasnoodles in het midden. Vouw de zijkanten van het rijstpapier naar binnen en rol het strak op.
  5. Bestrooi de springrolls met sesamzaadjes.

Bereiding dipsaus:
Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing of ahornsiroop, fijngehakte knoflook, geraspte gember en eventueel chilivlokken. 
Roer goed door tot alles goed gemengd is en bestrooi met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten

  • |

    Volkoren spaghetti met erwtensaus

    Deze lichte en frisse pasta is een heerlijk alternatief voor traditionele pastagerechten. Ingrediënten (voor 4 personen) – 400 gram volkoren spaghetti– 300 gram diepvrieserwten, ontdooid– 1 ui, fijngesneden– 2 teentjes knoflook, fijngehakt– 240 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk of sojamelk)– 2 eetlepels edelgist, voor een kaasachtige smaak– Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak– Een…

  • |

    Bloemkoolroosjes met kappertjessaus

    De kappertjessaus voegt een pittige en frisse smaak toe aan de zachte bloemkoolroosjes, waardoor het een licht en lekker gerecht is. Ingrediënten (voor 4 personen) Voor de Bloemkool:– 2 grote bloemkolen– Zout en peper naar smaak– Water of groentebouillon voor het bakken Voor de Kappertjessaus:– 40 gram kappertjes, afgespoeld en fijngehakt– 2 eetlepels citroensap– 1…

  • | |

    Boekweitpannenkoeken met frambozen

    Een klassieker met een twist: Boekweitpannenkoeken met frambozen Ingrediënten (voor 4 personen) Probeer voor een extra vleugje zoetheid en complexiteit een snufje kaneel of vanille-extract toe te voegen aan het pannenkoekenbeslag.  Voedingswaarden (per portie):Calorieën: 126Eiwitten: 3 gVetten: 2 gKoolhydraten: 25 gVezels: 2 gSuikers: 4 g Totale Bereidingstijd:– Voorbereidingstijd: 10 minuten– Kooktijd: 15-20 minuten Bereidingswijze Eet…

  • |

    Geroosterde Bloemkool Steak met Tahini dressing

    Vol smaak, romig en een tikje kruidig. Deze geroosterde bloemkoolsteak maakt je maaltijd bijzonder. Ingrediënten (voor 2 personen) – 1 grote bloemkool– 2 eetlepels olijfolie– 1 theelepel gerookte paprikapoeder– 1 theelepel knoflookpoeder– Zout en peper naar smaak Voor de Tahini Dressing:– 3 eetlepels tahini (sesampasta)– 1 eetlepel citroensap– 1 teentje knoflook, geperst– 2-3 eetlepels water…

  • | |

    Pompoen-Linzenstoofpot

    Pompoen-Linzenstoofpot; Rijk aan vezels, plantaardig eiwit en herfstige smaken. Ingrediënten (voor 3-4 personen) -1 kleine flespompoen (ca. 600 g), geschild en in blokjes-250 g kastanjechampignons, in kwarten-1 ui, gesnipperd-2 teentjes knoflook, fijngehakt-150 g groene of bruine linzen (gedroogd, gespoeld)-750 ml groentebouillon (zonder toegevoegd zout)-1 takje tijm, hak de blaadjes fijn-1 tl gerookt paprikapoeder-1 el tomatenpuree-1…

  • |

    Champignonrisotto met erwten

    Een heerlijke en romige champignonrisotto. Voedzaam en vol met complexe koolhydraten, eiwitten en vezels. Ingrediënten (voor 4 personen) – 1 grote ui, fijngesneden – 500 gram champignons, in kleine blokjes gesneden– 200 gram doperwten (vers of bevroren)– Zout en peper, naar smaak– 1 liter tuinkruidenbouillon– 300 gram risottorijst– Een flinke scheut witte wijn (ongeveer 100 ml)–  4…