Deze kleurrijke springrolls zijn niet alleen gezond, maar ook onweerstaanbaar met de aromatische dipsaus.
Ingrediënten (voor 4 personen)
– rijstpapier (8 vellen)
– 2 wortels
– verse muntblaadjes
– 1 avocado
– 1 mango
– ¼ rode kool
– 50 gram glasnoodles
– 8 slabladeren
– 1 paprika
– 1 eetlepel sesamzaadjes, voor garnering
Ingrediënten dipsaus:
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel honing of ahornsiroop
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– ½ theelepel geraspte gember
– 1 theelepel chilivlokken naar smaak
Optioneel: edelgistvlokken voor een kaassmaak
Voedingswaarden (per portie = 2 springrolls met dipsaus):
– Calorieën: 274 kcal
– Koolhydraten: 50 g
– Eiwitten: 4 g
– Vetten: 8 g
– Vezels: 7 g
– Suiker: 18 g
Totale Bereidingstijd:
– Voorbereidingstijd: 10 minuten
– Kooktijd: 25-30 minuten
Bereidingswijze
- Bereid alle groenten en fruit voor: snijd de wortels, avocado, mango, rode kool en paprika in dunne reepjes.
- Kook de glasnoodles zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
- Week een vel rijstpapier in warm water totdat het zacht en buigzaam is (ongeveer 15-30 seconden).
- Leg een vel geweekt rijstpapier op een schoon werkoppervlak. Plaats een beetje van elk van de groenten, fruit, muntblaadjes en glasnoodles in het midden. Vouw de zijkanten van het rijstpapier naar binnen en rol het strak op.
- Bestrooi de springrolls met sesamzaadjes.
Bereiding dipsaus:
Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing of ahornsiroop, fijngehakte knoflook, geraspte gember en eventueel chilivlokken.
Roer goed door tot alles goed gemengd is en bestrooi met sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
